Close

Μαμαδίστικο Μοσχάρι λεμονάτο με πηχτή σάλτσα

Μοσχαρι λεμονάτο_Με πηχτή_σάλτσα

Μοσχάρι λεμονατο με ωραία πηχτή σάλτσα με πατατουλες τηγανητες ή ρυζάκι! Πεντανοστιμο μαμαδίστο φαγάκι!

Υλικα

1 κιλο μοσχαρι μπουκιτσες
2 κρεμμυδια μεσαια
2 σκορδα
2-3 καροτα ροδελιτσες
Λαδι
1 μεγαλο λεμονι (το χυμο)
Αλατι- φρεσκοτριμμενο
πιπερι-ριγανη
1 κουταλια της σουπας κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα με λαδακι σωταρω το κρεας να ροδισει ελαφρα προσθετω κρεμμυδια σκορδα καροτα και συνεχιζω το σωταρισμα μεχρι να μαραθουν.Βαζω πιπερι,ριγανη σβηνω με λιγο λεμονι η λιγο λευκο κρασι και προσθετω νερο περιπου ενα ποτηρι οσο να το σκεπαζει.
Το αφηνω σε μεσαια φωτια να σιγοβρασει περιπου μια ωρα για να μαλακωσει πολυ καλα.
Προς το τελος αλατιζουμε και οχι απ’την αρχη γιατι σφιγγει το κρεας.
Οταν ειναι ετοιμο σε ενα μπωλακι βαζουμε μια κουταλια κορν φλαουερ με λιγο νερακι απ’τη βρυση,ανακατευουμε καλα και προσθετουμε και λιγο ζωμο απο το κρεας και λιγο χυμο λεμονιου και το περιχυνουμε στο φαγητο μας σε δυνατη φωτια να παρει μια βραση. Δοκιμαζουμε μηπως θελει αλλο αλατι η λεμονι αλλιως αποσυρουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε με τηγανητες πατατες η ρυζακι.

Μοσχάρι λεμονάτο_ με πηχτή σάλτσα_Daddy-cool.gr

Μοσχάρι λεμονάτο με πηχτή σάλτσα_Daddy-cool.gr