Αυτή η συνταγή είναι για όσους αγαπούν τα μανιτάρια και τις πιπεριές με λευκή σάλτσα άλλα, είτε δεν τους αρέσει ή κρέμα γάλακτος, είτε την αποφεύγουν γιατί προσέχουν και έχουν επιλέξει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.
- μανιταρια 1 συσκευασία φρέσκα άσπρα κομμένα σε φέτες
- πιπεριά 1 μεγάλη πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
- πιπεριά Φλωρίνης 1 μεγάλη, σε λεπτές λωρίδες
- κρασι 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό
- κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- γάλα 1/2 φλυτζανιου ελαφρύ φρέσκο
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Μανιτάρια αλά κρεμ λοιπόν, με πιπεριές και κάρυ, χωρίς κρέμα γάλακτος. Ένα πιάτο πάρα πολύ γευστικό και εντυπωσιακό! Μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή ως σάλτσα σε κάποιο κρεατικό ή ζυμαρικό.
Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για να τα σερβίρετε να είστε σίγουρες ότι αυτά τα μανιτάρια θα ενθουσιάσουν με την γεύση τους όλους όσους τα δοκιμάσουν.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Μέτα κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Περιμένουμε να μαραθούν καλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφού εξατμιστεί μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το γάλα, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στην συνεχεία χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει ελάχιστο γάλα. Μπορούμε να σερβίρουμε όσο είναι ζεστά άλλα και αφού κρυώσουν.