Close

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή για γεμιστά μανιτάρια με τυριά και μπέικον στον φούρνο. Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια με αυτή την συνταγή θα ενθουσιαστείτε. Είναι πάρα πολύ νόστιμα αφού τα ψητά μανιτάρια μαζί με το μπέικον, το τυρί κρέμα (σε τριγωνάκια) και το γκούντα συνθέτουν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό.

    Υλικά

  • μανιταρια 1 συσκευασία άσπρα μεγάλα
  • βουτυρο 50 γρ περίπου (ανάλογα με τον αριθμό των μανιταριών)
  • μπεικον 7-10 φέτες ψιλοκομμένο (ανάλογα με τον αριθμό των μανιταριών)
  • La Vache qui rit (ανάλογα με τον αριθμό των μανιταριών)
  • γκούντα 100-150 γρ περίπου (ανάλογα με τον αριθμό των μανιταριών)
  • αλατι κατά προτίμηση

Αυτό το πιάτο είναι πασπαρτού αφού μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό στο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι και μπουφέ. Ακόμα είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα πλαισιωμένο με σαλάτα της επιλογής σας. Είναι εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους για τις μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.

Δοκιμάστε τα θα εκπλαγείτε από την νοστιμιά τους και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές!

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα μανιτάρια βγάζουμε τα κοτσάνια τους και αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα τους. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ που έχουμε βάλει πρώτα λαδόκολλα και τα αλατίζουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους.

Μετά βάζουμε από ένα κυβάκι βούτυρο, στην συνέχεια βάζουμε το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει. Από πάνω βάζουμε από ένα τριγωνάκι τυρί (αυτό με την αγελάδα) και τριμμένο gouda.

Τέλος σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για ένα τέταρτο. Αφού περάσει το τέταρτο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει από πάνω το τυρί.

Εγώ έκανα τα μισά με μπέικον και τα υπόλοιπα μόνο με τυριά.

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με τυριά και μπέικον

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια