Στη Χαλκίδα φημιζόμαστε για τους θαλασσινούς μεζέδες μας! Είπα να σας βάλω τη συνταγή μου για το πιο ωραίο σαγανάκι γαρίδα που φάγατε ποτέ !Και με την ίδια συνταγή θα φτιάξετε και γαριδομακαρονάδα ΟΝΕΙΡΟ!!!Τα υλικά είναι ελάχιστα και όλες τα έχουμε στην κουζίνα μας. Ότι πρέπει για τις μέρες της σαρακοστής! ΑΑΑ!!! Μη μου αρχίσετε είναι ακριβές οι γαρίδες μπλα μπλα μπλα σας έχω και για αυτό τη λύση! Βρήκα οικονομικότατες γαρίδες στο Lidl, όπου εκτός από τις γαρίδες θα βρείτε και πολύ οικονομικά σαρακοστιανα! Πατήστε εδώ και δείτε το φυλλάδιο
Υλικά:
Μια συσκευασία γαρίδες Νο 1
1 πακέτο μακαρόνια
μια συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ουίσκι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
μισή κουταλιτσα του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
βασιλικό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος. Αφήνουμε την ουρά αν θέλουμε.
Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράσσουμε τη ράχη της γαρίδας (το πίσω μέρος) από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο. Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα μαζί με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και το νερό. Καπακώνουμε και αφού έρθει σε βρασμό το μείγμα μας σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Δεν βράζουμε πάνω από 15 λεπτά γιατί θα πικρίσει ο ζωμός μας.
Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου για ένα λεπτό
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε το τηγάνι πίσω σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα .
Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο από το ζωμό και το ουίσκι.
Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά και ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες
Βράζουμε για 7 λεπτά περίπου, κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη ρίγανη και …έτοιμο Το σαγανάκι μας!!!
Αν τώρα θέλετε να κάνετε γαριδομακαρονάδα, στο στάδιο που έχουμε έτοιμη τη σάλτσα μας, ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει, αλλά υπάρχει ακόμα λίγο υγρασία, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες βράζουμε για ακόμη ένα δίλεπτο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε με χοντροκομμένο βασιλικό και απολαμβάνουμε!!!