Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για μελιτζάνες φούρνου με κιμά γραβιέρα και παρμεζάνα.
Υλικά συνταγής
1 κιλό φλάσκες μελιτζάνες
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι, τις βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα να “ιδρώσουν” ώστε να μη πικρίζουν. Τις ξεπλένετε καλά και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το νερό. Μετά τις τηγανίζετε ελαφρά να “θωρακιστούν” σε καυτό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Εναλλακτικά για ελαφρότερη γεύση μπορείτε να τις αλείψετε με λίγο λάδι και να τις ψήσετε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ σοτάρετε το κιμά με το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι και προσθέτετε τις ντομάτες το πελτέ και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερού και αφήνετε για 30′-40′ να σιγοβράσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ταψάκι ή πυρέξ 20 χ 30 εκ. περίπου σε στρώσεις τις μελιτζάνες, το κιμά με τη σάλτσα του και τη γραβιέρα. Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με λίγη τριμμένη φρυγανιά και τελειώνετε πασπαλίζοντας με τη παρμεζάνα και προαιρετικά με λίγη τριμμένη φρυγιανιά. Ψήνετε για 15 λ σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, το ξεσκεπάζετε, ψήνετε για άλλα 15 λεπτά και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές