Φανταστική μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές και γιαούρτι! Το ιδανικό και πολύ δροσερό ορεκτικό για να συνδυάσετε με τη μπυρίτσα ή το ουζάκι σας!
Κόβουμε τις μελιτζάνες πρώτα σε φέτες και μετά σε κυβάκια
τις ρίχνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό
και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε καλά
και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Κόβουμε και τις πιπεριές σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τις πιπεριές
και μετά τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο,
το ξύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές,
ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά,
δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη
και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον,
να αναδειχτούν τα αρώματα.
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Δειτε ακομαΤαρτα καπνιστης μελιτζανας με τυρια για το επίσημο τραπέζι
Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι, να περάσετε όμορφα,
να διασκεδάσετε και να ξεκουραστείτε και θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Πολλά φιλιά σε όλους!
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.comΕιδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024