Close

Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα….

Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα….

Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα…. ❣❣❣

Για το φυλλο:

Αλεύρι σταρενιο ( από τον φουρνο)
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Νερό
ή 1 πακ. Φύλλο χωριάτικο
Γεμιση:

2 πιπεριες από κάθε χρώμα
2 πρασα
4 Κρεμμυδακια
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
3 αυγα
400 gr φετα
250 gr edam
Για το φυλλο:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανιτσα , όσες χουφτες αλεύρι βάλουμε τόσες κ.σ λάδι και ξύδι θα προσθέσουμε…ρίχνουμε το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη… Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί…..

Για την γεμιση:

 

Κοβουμε ολα τα λαχανικα… ( τις πιπεριές σε μπαστουνακια) τα Σωταρουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν λίγο και τα αποσυρουμε από την φωτια….
αν δούμε οτι έχουν βγάλει πολλά υγρα σουρώνουμε σε μια Λεκανιτσα. Μετά προσθέτουμε τα αυγά , τα τυριά και ανακατεύουμε καλά ….
Λαδωνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε την γεμιση και βάζουμε αλλα 3 φύλλα πανω λαδωνοντας εναλλαξ…..
(Αν βάλουμε ετοιμο φύλλο θα βάλουμε τα μισα φύλλα κάτω και τα υπολοιπα φύλλα πάνω)…. κόβουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κατω) ραντιζουμε με νερό και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 ‘
Η δοσολογια ειναι το ταψι του φουρνου…

Μια υπέροχη αφράτη, κριτσανιστή, μοσχοβολιστή Πιπερόπιτα….
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou