Close

Μοσχαράκι φρικασέ! Πεντανόστιμο πιάτο

Μοσχαράκι φρικασέ! Πεντανόστιμο πιάτο

Το μοσχάρι φρικασέ είναι ένα από τα φαγητά που αγαπάμε! Να θυμάστε ότι με την συνταγή αυτή μπορείτε να μαγειρέψετε και με αρνί, μοσχάρι,κοτόπουλο  ή χοιρινό) ε.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
6-7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1  ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανο
1 μεγάλο κρεμμυδι ξερο ή δύο μικρα
700 γραμ μαρούλι
2 αυγα
1 κουταλια ανιθο
2-3 κουταλιές αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας (αφού εχουμε αλευρώσει τα κομμάτια)μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1½ νεροπότηρο νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά  εκτός απο τον άνιθο και τον κύβο λαχανικών
Στην συνέχεια αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι το κρέας και τα χόρτα να είναι πολύ τρυφερά. Τότε ρίχνουμε μέσα τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνουμε μέσα τους χτυπημένους κρόκους και σιγά σιγά το λεμόνι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 2-3 μεγάλες κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ και ανακινούμε να πάει παντού το αυγολέμονο. Αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση και σβήνουμε την φωτιά. Buon apettito!!