Tρυφερό μοσχαράκι σε κόκκινη σάλτσα. Υγιεινό φαγητό, αφού συνδυάζουμε κρέας με λαχανικά.
υλικα
1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2/3 της κούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. νροματοπελτέ
1/2 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι
εκτελεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Πλένουμε και βάζουμε μέσα και το κρέας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-6 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε 1 κούπα νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Καθαρίζουμε και τα πλένουμε τα κολοκυθάκια, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε , ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά .
Τέλος τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε μέσα τους καλά το ντοματοπελτέ και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε λίγο θυμάρι, τρίβουμε λίγο πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πηγή: http://newsredder.grΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστα σχολεία 6,12 και 17 Δεκεμβρίου – Σε ποια δεν θα γίνει μάθημα
- Σασμός: Το καστ της σειράς έκανε reunion με μία συγκινητική δημοσίευση στο Instagram
- Φως στο Τουνελ : «Πήγε να πνίξει τη μεγάλη μου κόρη και στη μικρή έβγαλε μαχαίρι…» -Νέες καταγγελίες για την Μουρτζούκου
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 02/12/2024 ως 08/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς: Ο Βαρώτσος οδηγείται σ’ ένα χωράφι και εκεί θα βρει τα οστά του αδελφού του