Close

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

#Μοσχάρι_λεμονάτο_με_πατάτες ?
Υλικά
•1 κιλό μοσχάρι
•4-5 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•2-3 σκελίδες σκόρδο
•1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•1-2 λεμόνια το χυμό
•1 κουτ.σούπας μουστάρδα
•αλάτι,πιπέρι & ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζετε στη φωτιά μια βαριά κατσαρόλα και ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίσετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.Αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές το βγάζετε στην άκρη σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό.Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε ζεστό νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας.Βράζετε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να μαλακώσει το κρέας αρκετά καλά.Ετοιμάζετε τις πατάτες (τις κόβετε σε μεγάλους κύβους) και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν…Τις βάζετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια και έπειτα τις προσθέτετε στη κατσαρόλα με το κρέας.
Αν χρειαστεί πρόσθετε λίγο νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες..Λίγο πριν γίνει το φαγητό προσθέτετε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού που μεσα θα έχετε διαλύσει μια κουτ.σούπας μουστάρδα.