Θέλετε ένα εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο; Μοσχαρίσιο, τηγανιτό σνίτσελ με υπέροχουςαφράτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, γαρνιρισμένο με το μυρωδάτο Ιταλικό μείγμα γκρεμολάτας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ:
5 κ.σ. ελαιόλαδο
8 μοσχαρίσια λεπτά σνίτσελ 80 γρ. το ένα περίπου
αλάτι πιπέρι, σκόνη σκόρδου ή πάπρικα ή άλλο αρωματικό μυρωδικό επιλογής σας
Για τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα:
2 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, στραγγισμένο
150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
2 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη ζύμη + 6 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γκρεμολάτα αμυγδάλου:
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
2 κ.σ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Δείτε ακόμη: Συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο σε γάλα!
Εκτέλεση συνταγής
Για τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα: Τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα στύβετε με τα χέρια σας. Μετά τα βάζετε σε καθαρή πετσέτα την οποία ρολάρετε να “σφραγιστούν” τα κολοκυθάκια μέσα και στρίβετε με δύναμη από τις δυο πλευρές σαν καραμελίτσα για να φύγουν όλα τα υγρά του. Μετά τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη φέτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και αναμιγνύετε καλά τη ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη και τα πλάθετε σε κεφτέδες. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τους 6 κολοκυθοκεφτέδες για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους 6 κολοκυθοκεφτέδες. Τους μεταφέρετε σε πιατέλα και τους καλύπτετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστοί.
Για το μοσχαρίσιο σνίτσελ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με αρωματικό βότανο επιλογής σας τα μοσχαρίσια σνίτσελ και τα τηγανίζετε σε 2 παρτίδες για 2-3 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) μέχρι να ψηθούν αλλά όχι πολύ γιατί θα σκληρύνουν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε σε πιατέλα για 5 λ να σταθούν.
Δείτε ακόμη: Μοσχάρι με χάντρες στο φούρνο
Για τη γκρεμολάτα αμυγδάλου: Toποθετείτε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μαϊντανό, το 1 κ.γ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν.
Σερβίρετε σε μερίδες τα σνίτσελ με τους κολοκυθοκεφτέδες, τα πασπαλίζετε με το μείγμα γκρεμολάτας και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Προαιρετικά κόψτε τη φλούδα 1/2 λεμονιού σε πολύ λεπτές φετούλες και γαρνίρετε το φαγητό σας.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες