Εδώ χρησιμοποίησα φιλέτο παστού μπακαλιάρου ξεκοκκαλισμένο Νορβηγίας που θεωρείται ο πιο καλός και γευστικός .
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα μπακαλιάρου
λάδι για το τηγάνισμα
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
*αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
2 κουτάκια μπύρα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
πατάτες [βρασμένες]
1\2 φλιτζάνι καρυδόψιχα [ τριμμένη ]
6-7 σκελίδες σκόρδο [λιωμένες ]
λάδι [περίπου 1 φλιτζάνι ]-μηλόξυδο [είναι πιο γευστικό]-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Ξεπλύνετε το μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό και τον βάζετε από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό.
Τον αφήνετε να ξαρμυρίσει ,αλλάζοντας σε αυτό το διάστημα το νερό ,4-5 φορές το λιγότερο .
2]Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά.
Κόβουμε τις πατάτες τις βρασμένες [τις βράζουμε με την φλούδα τους κ τις ξεφλουδίζουμε όταν κρυώσουν] τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ ,προσθέτουμε την καρυδόψιχα,ξύδι ,αλάτι ,σκόρδο, και λίγο λίγο λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος χωρίς να σταματήσουμε προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο λάδι.
Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε .
[ Κατά διαστήματα όταν την φτιάχνετε να δοκιμάζετε και σταματήστε να προσθέτετε υλικά εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση ]
Μπακαλιάρος
3] Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο,αφαιρείτε τα κόκαλα αν έχει,και τον μαδάτε με το χέρι ,η ,αν θέλετε το κόβετε σε κομμάτια [εγώ τον μαδάω ].
4] Σε ενα μπόλ αδειάζουμε τις 2 μπύρες και προσθέτουμε όσο *αλεύρι χρειαστεί να γίνει ένας χυλός αραιός ,μην ξεχάσετε.., τώρα προσθέτουμε και το νισεστές [ προαιρετικά ].
Ρίχνουμε όλα το μαδημένο μπακαλιάρο μέσα,ανακατεύομαι καλά και σε καυτό άφθονο λάδι τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Αν τον κόψετε σε κομμάτια ,τότε βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια και τηγανίζετε .
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια,[μόνο τους βολβούς].
Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν .
Τα αφήνετε να κρυώσουν για να μπορείτε να τα πιάσετε και να τα ξεφλουδίσετε .
Τα κόβετε και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Ρίχνετε λάδι,ξύδι.και αναμειγνύεται.
Αν σας αρέσει προσθέστε κ 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο.
ΣΗΜ.αν θέλετε και τα κοτσάνια τότε βράζουμε πρώτα τα κοτσάνια ,τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μετά βράζουμε τους βολβούς]
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού για την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς από 30/12/24 έως 5/01/25
- Το μαγικό έθιμο που πιάνει για να πάει καλά η Νέα Χρονιά
- Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Γεράνης
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 30/12/2024 ως 05/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Βάσια Παναγοπούλου: Όταν η “σχέση της” με τον Γιώργο Νινιό κόντεψε να τα τινάξει όλα στον αέρα