Μπιφτέκια με κριθαράκι σαν γιουβέτσι. Ένα μαμαδίστικο φαγητό με ζουμερά μπιφτέκια, πλαισιωμένα με σπυρωτό κριθαράκι και όλα αυτά μέσα σε χυλωμένη σάλτσα ντομάτας. Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε τα μπιφτέκια μας και να τα διατηρήσουμε μαλακά και ζουμερά.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- ψωμί 3 φέτες μουσκεμένο
- ρίγανη
- αλατι
- πιπέρι
- αυγα 1
- κρεμμυδι 1 τριμμένο
- ξύδι λίγο
- ελαιολαδο λίγο
- κριθαράκι 1 πακέτο σωταρισμένο σε λίγο λάδι
- σάλτσα ντομάτας κον κασέ όσο μας αρέσει
- πελτές ντομάτας όσο μας αρέσει
- ελαιολαδο 1 φλ του καφέ
Υλικά
Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τις μέρες που έχουμε λίγο χρόνο άλλα θέλουμε κάτι νόστιμο. Στα παιδιά αρέσουν τα φαγητά με κιμά και με το συγκεκριμένο θα ξετρελαθούν μιας και συνοδεύεται με πεντανόστιμο κριθαράκι.
Δοκιμάστε την συνταγή που ακολουθεί και πείτε μας την γνώμη σας.
Εκτέλεση
Ζυμώνω τον κιμά και πλάθω μπιφτέκια. Στο τηγάνι σοτάρω τα μπιφτέκια και από τις δύο μεριές. Τα βγάζω και σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω μετά το κον κασέ και τον πελτέ με 1 φλ του καφέ νερό και προσθέτω τα μπιφτέκια πάλι για να σιγοβράσουν περίπου για 20-30΄.Τα βγάζω πάλι προσθέτω 6-7 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτω το κριθαράκι ανακατεύω, για 10΄ σιγοβράζοντας, προσθέτω πάλι τα μπιφτέκια μέσα (αν χρειάζεται νερό προσθέτω ζεστό)σβήνω την εστία ,σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να φουσκώσει το κριθαράκι και να γίνει σπυρωτό!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια