Έχοντας δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές στο θέμα ” Μπιφτέκι”, φίλη από την Κύπρο μου είπε οτι βάζουν στα κεφτεδάκια τριμμένη πατάτα.. Είπα να το δοκιμάσω κι εγώ λοιπόν στα μπιφτεκάκια μου κι αποζημιώθηκα… Αφράτα, ζουμερά και νόστιμα… Τη μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας γιατί αξίζει …
Υλικά (3 μερίδες)
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 πατάτα τριμμένη στο ψιλό και στραγγισμένη καλά
- 2 φετουλες ψωμί τοστ μουλιασμένες σε νερό ή γάλα
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα, κουρκουμα κατά βούληση
- Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμη: Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, να αρωματιστεί ο κιμάς.
Η ζύμη πρέπει να ειναι μαλακή. Πλαθουμε στο μέγεθος που θέλουμε και ψηνουμε σε σχάρα ή στο γκριλ για 20′
Εγώ τα έψησα σε γκριλιέρα και τα συνόδευσα με ντοματούλα, πιτούλες και χειροποίητο τζατζικάκι…
Δείτε ακόμη; Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες πεντανόστιμες
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: cookpad.comΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές