Πεντανόστιμα μπουρεκάκια με κιμά. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά και των μεγάλων για το μεσημεριανό γεύμα αλλά και σαν ορεκτικό στα τραπέζια σας.
Υλικά συνταγής
5 φύλλα κρούστας* κομμένα στα 4 κατά μήκος
Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.σ. μοσχοκάρυδο
½ φλιτζ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτετε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύετε τη γέμιση για να μη σβολιάσει ο κιμάς και τη βράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά της. Κατεβάζετε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, προσθέτετε το τυρί λίγο λίγο για να μοιραστεί παντού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώνετε μια λωρίδα από φύλλο κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετείτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη της λωρίδας διπλώνοντας τα πλαϊνά της προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και αρχίζετε τυλίγετε το μπουρεκάκι. Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου για να κολλήσει. Φτιάχνετε κατά αυτόν τον τρόπο και τα υπόλοιπα μπουρεκάκια μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Tα μεταφέρετε σε βουτυρωμένο ταψί και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Τα ψήνετε στο γκριλ προθερμασμένου φούρνου στους 180°C για 15΄περίπου, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε ζεστά.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικό σας χειροποίητο ή χωριάτικο φύλλο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι