Close

Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”

Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”

Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη συνταγή. Μπουτάκια κοτόπουλου “μπουγιουρντί”. Ένα πικάντικο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα τραπέζια με τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
400 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
200 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτια [μπούτι – καπάκι] και το σοτάρουμε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2′-3′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε και το ντοματοπελτέ και σοτάρουμε 1/2 λ ακόμα ανακατεύοντας να διαλυθεί ο πελτές και να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15′ περίπου. Προσθέτουμε το καγιέν ή μπούκοβο, ανακατεύουμε αφήνουμε στη φωτιά για 2′ ακόμα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος [ή σε 4 ατομικά πήλινα σκεύη] και σκεπάζουμε από πάνω με τις λεπτές φέτες της φέτας και της μοτσαρέλας.
Βάζουμε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20′-25′ περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν ελαφρώς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

sintayes.gr