Close

Μπριαμ με μπάμιες και τυρί

Μπριαμ με μπάμιες και τυρί

Το μπριάμ είναι ένα νόστιμο,εύκολο φαγάκι,και μια ευκαιρία για να φάνε τα παιδάκια μας πολλά λαχανικά.Γιατί να μην του προσθέσουμε και λίγες μπάμιες,που είναι πολύ θρεπτικές,αλλά όχι και πολύ αγαπητές;Μαζί με όλες τις υπόλοιπες νοστιμιές,θα ταιριάξουν και αυτές,και πολλοί θα τις φάνε,λίγοι θα τις καταλάβουν!!Το τυράκι αλλά μια ωραία σαλτσούλα που θα φτιάξουμε,με την προσθήκη της μπάμιας,θα κάνουν αυτό το μπριάμ από τα πιο ιδιαίτερα που έχετε δοκιμάσει!

υλικά

4 πατάτες
4 φλάσκες μελιτζάνες
4 κολοκύθια
4 μεγάλες ντομάτες
300γρ κατεψυγμένες μπάμιες
1 φρέσκο σκόρδο ή 2 σκελίδες ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο αλάτι
100γρ τριμμένο πεκορίνο αμφιλοχίας
200γρ τριμμένο γκούντα

για τη σάλτσα
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 γεμάτη χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1κσ μεγάλη μέλι
1/2κγ κανέλα
1/4κγ πιπέρι
αλάτι
λάδι

εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε τέταρτα,τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.Σε βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε όλα τα υλικά(εκτός από το τυρί),μαζί με λίγο αλατάκι,προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό,ίσα να τα καλύπτει,κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγο σε χαμηλή φωτιά.Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σαλτσούλα,βάζοντας λίγο να ζεσταθεί η τριμμένη ντομάτα και ανακατεύοντας στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.Μόλις προσθέσουμε και το βασιλικό,κλείνουμε το καπάκι από το κατσαρολάκι μας και σβήνουμε τη φωτιά.Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά(αλλά όχι να λιώνουν,απλά να στέκονται,να είναι al dente,γιατι θα τα βάλουμε και λίγο στο φούρνο),τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα γιατι θέλουμε ελάχιστο από το ζουμάκι που βράσανε.Τα ρίχνουμε σε ταψάκι,ανακατεύουμε με τη σάλτσα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς,στον αέρα,ως να μαλακώσουν εντελώς.Ρίχνουμε τότε και το τυράκι,σβήνουμε το φούρνο και το τυρί θα λιώσει με τη ζέστη του φούρνου.Είναι πολύ νόστιμο και χλιαρό!

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

mammyscookingbook