ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΨΗΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Τέλεια ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με ψητή σάλτσα ντομάτας.
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΥΛΙΚΑ
5-6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα κόψει λεπτά
Λίγο θυμάρι φρέσκο. λίγη φρέσκια ρίγανη.
Αλάτι μαγειρικό.
Πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
¾ ποτήρι του κρασιού κρασί σπιτικό ή λευκό ξηρό
1 κ. σ. μουστάρδα,
1 κ. σ. μέλι, μια σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3-4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 πιπεριές κέρατο κομμένες κατά μήκος στη μέση, ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, ελαιόλαδο, λόγο δεντρολίβανο, λίγη μαύρη ζάχαρη, λίγο μαγειρικό αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε τα μπριζολάκια . Για να μας γίνουν τα μπριζολάκια μαλακά τα βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό (1 λίτρο) και μισό κ. γ αλάτι μαγειρικό για 4-5 ώρες Μέσα στο μπολ προσθέτουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και λίγο θυμάρι για άρωμα.. Αν θέλουμε μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε ένα ξερό κρεμμύδι σε φέτες ή λίγο σκόρδο, και λεμόνι για έξτρα γεύση.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Συγχρόνως παίρνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε τις ντομάτες σε φέτες και τις πιπεριές .Ρίχνουμε λίγο μαγειρικό αλάτι, 2 κ. σ ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγη μαύρη ζάχαρη. Ρίχνουμε από πάνω το δεντρολίβανο και το ξερό κρεμμύδι σε φέτες. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180ο για 30- 45 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Θέλουμε οι ντομάτες να διατηρήσουν το σχήμα τους.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5 ΩΡΕΣ
Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το μπολ με το νερό και το αλάτι τα ξεπλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα μπριζολάκια λίγα -λίγα.
.Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν αλατίζουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία μεριά για περίπου 3-4 λεπτά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα . Μόλις έχουν πάρει χρώμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπριζολάκια να ροδίσουν και αυτά και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα μπριζολάκια στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν ρίχνουμε το κρασί και μια .σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν με το ζουμάκι τους σε χαμηλή φωτιά.
Ελέγχουμε το αλάτι (γιατί ήδη ήταν σε νερό με αλάτι). Ρίχνουμε 1-2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού , τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Μόλις τα μπριζολάκια πιούν τα ζουμάκια τους ρίχνουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα και το μέλι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Μόλις τα μπριζολάκια μας είναι έτοιμα βγάζουμε τη σάλτσα ντομάτας από το φούρνο
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τη ψητή σάλτσα ντομάτας και από πάνω τα μπριζολάκια. Σερβίρουμε ζεστά με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ.
Με λένε Μαριάννα…
Οι συνταγές μου είναι φτιαγμένες από εμένα με αγάπη .
Λατρεύω την μαγειρική .από μικρό παιδί…αλλά μου αρέσει να παίζω και με τη ζάχαρη και το αλεύρι…Είμαι και λίγο γλυκαντζού ξέρετε.. Η τύχη μου ήταν μεγάλη γιατί λόγω του επαγγέλματός μου και του συζύγου μου ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα..
Αυτό με βοηθησε πολύ να γνωρίσω και να μάθω πολλά που δεν ήξερα.
Αφιέρωσα πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου στα παραδοσιακά φαγητά και τα υπέροχα γλυκίσματα αλλά και προσπάθησα να δοκιμάσω νέα υλικά και να τα φέρω όσο μπορούσα μέσα στο σπίτι μου στην οικογένειά μου
Και τωρα ειμαι εδώ και σας δινω αναλυτικά και χωρις μυστικά τις συνταγες μου.Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο facebook Μαγειρεύοντας με την marianna
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024