Μακαρονια
Κεφτεδάκια
Κόκκινη σάλτσα
Παρμεζάνα
Μοτσαρέλα
Ασπράδια αυγού
Μαϊντανό ή βασιλικό (για τη γαρνιτούρα)
Εκτελεση
Τηγανιζουμε τα κεφτεδακια
Σπαμε τα μακαρονια στα δύο η και πιο πολυ και τα βάζουμε να βράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα βουταμε στη σαλτσα
Χτυπάμε σε ένα μπολ το ασπράδι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μακαρονια.Αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και μερικες κουταλιες από την κόκκινη σάλτσα.
Λαδώνουμε τα φόρμακια και κατά το ένα τρίτο με τα μακαρονια.Τα πατάμε στο κέντρο για να τους δώσουμε σχήμα φωλιάς. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου (180 οC).
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν . Τα βγάζουμε από τη φόρμα προσπαθώντας να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βάζουμε μια κουταλιά από τη σάλτσα στο κέντρο της φωλιάς κι έπειτα το κεφτεδάκι. Βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω στο κεφτεδάκι και στο τέλος στολίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.
πηγη
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω