Ένα πιάτο εύκολο ,γρήγορο, γευστικότατο, Μύδια σαγανάκι μέ τυρί, μουστάρδα Dijon, σβησμένο με κρασί λευκό, πιπεριά πράσινη καί κόκκινη, κρεμμυδάκι φρέσκο, πράσο ψιλοκομμένο και τυρί φέτα! Για όσους νηστεύουν ας αφαιρέσουν το τυρί . Μαγειρική βήμα βήμα!!
Υλικά
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
καυτερή πιπεριά προαιρετικά
1 κόκκινη πιπεριά
φέτες ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
250 γρ. μύδια καθαρισμένα φρέσκα
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη(προαιρετικά)
λίγη ρίγανη για το σερβίρισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: Μύδια ψίχα τηγανητά με κουρκούτι!
Οδηγίες
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. , τις πιπεριές, τις πιπερίτσες, τις φέτες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε κατά βούληση και σβήνουμε με το κρασί.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νερό και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η φέτα και να πήξει η σάλτσα, σαν χυλός. Σερβίρουμε το σαγανάκι αμέσως πασπαλίζοντας με ρίγανη και μαϊντανό. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον φέτα αφού σερβίρουμε το σαγανάκι.
απο τον Ilias Karpouchtsis