Μια υπέροχη, εύκολη και πολύ απλή συνταγή για μυρωδάτες πατάτες φούρνου με καπνιστή πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο, για να απολαύσετε σε ένα απλό πιάτο μια απαράμιλλη γεύση.
Δείτε ακόμα: Πατάτες φούρνου με θυμάρι και μουστάρδα
Υλικά συνταγής
16 μικρές πατάτες [baby] κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι – λίγο πιπέρι
3 κ.γ. σπόρους κύμινου
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. σπόρους μάραθου
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένο κόλιανδρο
Δείτε ακόμα: Πατάτες με ζαμπόν στο φούρνο, ένα γευστικότατο πιάτο.
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση.
Βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κύμινο, τη πάπρικα, το μάραθο και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τις πατάτες πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα ταψιά τα οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ, μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες και τραγανές. Γυρίστε τες και από όλες τις πλευρές ανά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με λίγο φρέσκο κόλιανδρο.
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές