Μία νηστίσιμη πανδαισία στο πιάτο σας. Χορταστικό, κλασικό και αγαπημένο πιάτο, πλούσιο σε γεύση φαγητό,που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Φαγητό που συνηθίζετε σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
1 χταπόδι ενός κιλού περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
Μια πρέζα μπαχάρι
2-3 στικ γαρύφαλλα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού λάδι
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζω καλά το χταπόδι, αφαιρώντας τα δόντια και τα μάτια. Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια-μπουκιές και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι,τη δάφνη, τον μαϊντανό, τα γαρυφαλάκια, νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό [ανάλογα με το ζωμό που υπάρχει ήδη μέσα στη κατσαρόλα – μη βάλετε από την αρχή πολύ νερό και παραβράσει το μακαρονάκι -προσθέστε το σταδιακά] και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Βράζετε το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μακαρονάκι.
Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr!
Ειδήσεις σήμερα
- Τετραήμερο Εθνικό πένθος: Τι σημαίνει και πότε κηρύσσεται – Τι θα γίνει με τα σχολεία και Δημόσιες Υπηρεσίες
- Ανακαλούνται πασίγνωστα πατατάκια
- Παραμονή Θεοφανίων: Σήμερα τα μεσάνυχτα ανοίγουν οι ουρανοί – Κάνε ευχή σου την ώρα που όλα ακούγονται
- Η Γη της Ελιάς : Ο Ισίδωρος γυρνά για να προστατέψει τη μικρή Αγγελική
- Οι Διαπλεκόμενοι -Δάφνη Κοιμήσου : Η Επική εκπομπή που σατίριζε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη