Νόστιμα πιροσκι γεμιστά με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κουτ.γλ. ζάχαρη
160 ml γάλα χλιαρό
1 κουτ.γλ. αλάτι
3 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
10-15 φέτες ζαμπόν
10-15 φέτες τυρί του τοστ
Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά
Ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει και να μαλακώσει η ζύμη
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα στην παλάμη μας
Γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν που έχουμε κόψει στη μέση ή ολόκληρα (ανάλογα με το πόσο γέμιση θέλουμε)
Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα .
photo via pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Ετήσιες προβλέψεις 2025
- Η Γη της Ελιάς : O Χρήστος διαλύει την Αφροδίτη για ακόμη μία φορά
- Παραμονή των Αγίων Ταξιαρχών : Μαζέψετε ρούχα και παπούτσια από έξω απόψε το βράδυ
- Τα viral τρουφάκια με φουντούνια
- Ειδοποίηση των ειδικών : Τα air fryer μας κατασκοπεύουν και κλέβουν προσωπικά δεδομένα