Μια γρήγορη, εύκολη αλλά… όχι κοινή τονοσαλάτα. Είναι μια νόστιμη και πολύ θρεπτική εκδοχή με μόνο 210 θερμίδες ανά μερίδα! Η ιδιαίτερη γεύση της αποδίδεται σε ένα μείγμα από ρίγανη, χυμό λεμονιού και ελιές σε συνδυασμό με την καρδιά της αγκινάρας η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Σερβίρετε πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού σε σχήμα «βαρκούλας» και συνοδεύετε με μια φέτα ψωμί ή παξιμάδι ολικής άλεσης. Με 20γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα το πιάτο αυτό θα σας κρατήσει αρκετές ώρες μακριά από «τσιμπολογήματα»!
Yλικά:
250 γραμμάρια Τόνος
1 κούπα Αγκινάρες
1/2 κούπα Ελιές
3 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα
1/2 Λεμόνι
1 1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1. Μαρινάρουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις αγκινάρες με τις ελιές και τον τόνο.
3.Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιονέζα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
4.Ανακατεύουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο μείγμα του τόνου για λίγο χωρίς να θρυμματιστεί πολύ ο τόνος.
5. Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα σας φαίνεται λίγο στεγνό μπορείτε να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα της αγκινάρας.
6. Παίρνουμε 4 φύλλα μαρουλιού (αφού τα πλύνουμε καλά) και μοιράζουμε το μείγμα μας σε ίσα μέρη.
7. Σερβίρουμε.
Πηγή: apostoloschronopoulos