Μία από τις καλύτερες συνταγές κοτόπουλου,νόστιμη,γρήγορη και απλά μοναδική
Κοτόπουλο με μουστάρδα μην ψήσετε το κοτόπουλο
πάνω από μισή ώρα γιατί μετά θα στεγνώσει!
Τι χρειαζόμαστε:
4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
1 μεγάλο πράσσο
4 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη (Colman’s)
3 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανου
4 σκελίδες σκόρδο
75 m.l κρέμα γάλακτος
λίγο λευκό κρασί
Σ’ένα ταψάκι αλείφουμε τα κοτόπουλα με τη μουστάρδα (1 κουταλάκι ανα κοτόπουλο), αλάτι, πιπέρι, δενρολίβανο και λάδι.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα με την πέτσα πρός τα κάτω και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 18 λεπτα περίπου.
Ενώ τα στήθη ψήνονται, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσσο και στο μούλτι λιώνουμε το σκόρδο μαζί με την φλούδα τους.
Όταν περάσουν τα 18 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη και ρίχνουμε μέσα το πράσσο και το σκόρδο. Ανακατέυουμε και μετά ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε για άλλα περίπου 10 λεπτάκια το φαγητό μας να τηγανιστεί και όταν βεβαιωθούμε πως έχει γίνει ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απ΄το τηγάνι και σε ένα ξύλινο πάγκο κόβουμε σε ροδέλες το κοτόπουλο.
Τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι την ρίχνουμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε το κομμένο κοτόπουλο όπως φένεται και στην φωτογραφία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο δεν θέλει πάνω από 30΄ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Καλό είναι να έχετε αντικολλητικό τηγάνι.
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Influencer δηλητηριάζε το παιδί της για να κερδίζει ακόλουθους
- Ανακαλούνται προτηγανισμένες πατάτες
- Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης παίρνει την καραμπίνα και πάει να διαλύσει το γάμο Αριάδνης -Κουράκου
- Grand Hotel : Το πρωί, πριν πεθάνει ο πατέρας σου η μητέρα σου με ανάγκασε να του δώσω αυτό- Ο Λεωνίδας λέει την αλήθεια στην Αλίκη