Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι πιπέρι
4 αυγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα
250 γρ. μπέικον ή ανάμικτο με ζαμπόν λουκάνικο ότι έχουμε
400 γρ καλαμπόκι από κονσέρβα στραγγισμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αρωματικά φρέσκα άνηθο, μαιδανό, δυόσμο
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά
Δείτε ακόμα: Αλμυρό κέικ με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και πατάτα
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα αλλαντικά με το καρότο, το κρεμμυδάκι σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπέικον θα βγάλει λίπος.
Προσθέτουμε και το καλαμπόκι, σύνολο 4 φλιτζάνια θα είναι τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο, 2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν.
Ενσωματώνουμε και το μείγμα του μπέικον- καλαμποκιού, όπως και τα τριμμένα τυριά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες καλυμμένες με λαδόκολλα, (πασπάλισα και λίγα σποράκια στον πάτο).
Δείτε ακόμα: Αλμυρό κέικ με γεύση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο!
Ψήνουμε τα κέικ 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή