Close
Ντολμαδάκια κοτόπουλο

 & το ρυζάκι απ έξω

υλικά για τα ντολμαδάκια
30 με 40 αμπελόφυλλα
τον χειμώνα ένα βαζάκι φύλλα
1 στήθος κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμένο
1 καρότο τριμμένο
άνηθο
λίγο λαδάκι
4 κσ ρύζι Καρολίνα
αλατι πιπέρι

υλικά για αυγολέμονο
2 αυγα
το χυμό από ένα λεμόνι
2 κγ κορν φλάουρ
1 ποτήρι ζωμό

υλικά για το ρυζάκι
2 1/2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ρύζι
1 κομματάκι βούτυρο
άνηθο και κρεμμυδάκια
αλατι

εκτέλεση ντολμαδάκια
καθαρίζουμε πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα
κόβουμε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο και αφού το πλένουμε
και το βάζουμε να στραγγίσει.
Βάζουμε ολα τα υλικά μαζί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας όταν είναι ολα τυλιγμένα ριχνουμε αλατι πιπερι λαδι και τα σκεπάσουμε με ενα πιατάκι και απο πάνω ριχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό.
τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά!!!! όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ζουμάκι και κάνουμε ενα αυγολέμονο που μέσα βάζουμε και το ζουμάκι απ τους ντολμάδες μας
και τα περιχύνουμε!!!!!

για το πιλάφι
βράζουμε το νερό ριχνουμε το αλατι το βούτυρο και το ρύζι και όταν κοντεύει να απορροφήσει ολο το νεράκι ριχνουμε τον ανηθο και τα κρεμμυδάκια!!!!
τελειαααααα γεύση!!!!

 kotontolmadakia kotontolmadakia2 kotontolmadakia3

 

ntolmadakia kotopoylo

Τη γιαγια Μαιρη θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδώ