Ενας μεζές εξαιρετικός…Την πρώτη φορά που το έφτιαξα έγινε χαμός…Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς ειναι εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό…Ειδικά εάν συνοδεύεται με ουζάκι!
Υλικά
1 κομμάτι μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο,χωρίς κόκαλα(εγω χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλακι του γλυκού ούζο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας μαιντανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)
αλατι-πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια τις ντομάτες και τον μπακαλιάρο,αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει…Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το δεντρολίβανο,τον μαιντανό και ο το σκόρδο και ”ζυμώνουμε” με τα χέρια πάντα…Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το ούζο,την γραβιέρα και το αλευρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα εως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλίκά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα για να δέσουν τα υλικά μας καλύτερα.
Αφού περάσει η μία ώρα,σε καυτό λάδι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα μας μόλις ψηθεί απο τη μία πλευρα γυρίζουμε απο την αλλη
Μόλις ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές ,τοποθετούμε τους μπακαλιαροκεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμοι οι ουζομεζέδες μας!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος