Υπέροχη ομελέτα με ασπράδια αυγών, τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, και διάφορα λαχανικά για συνοδευτικό. Μία light συνταγή για ομελέτα ελαφριά, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα, είναι μία τέλεια επιλογή!
- ελαιολαδο 1κ.γ + 2 κ.σ
- αυγα ασπράδια από 8
- αλατι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- τυρί λίγα τριμμένα η κομμένο σε φέτες (παρμεζάνα, ρικότα, γραβιέρα η και φέτα)
- τουρσί διάφορα χοντροκομμένα
Υλικά
- ντοματα
- μαρούλι
- τυρί cottage
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ σιγανή φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με όλα τα άλλα υλικά. Τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει. Προσέχουμε να μην μας αρπάξει και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Δεν την γυρίζουμε.
Την σερβίρουμε με τυρί Cottage, ντομάτα, μαρούλι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη φίλες μου!!!
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking