Συνταγές για Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά. Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά τόσο στην γέμιση όσο και στο αυγολέμονο για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
- λαχανο 1 μεγάλο αφράτο
Υλικά
- κρεμμυδι 2 ξερά ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
- καρότο 2 τριμμένα στο τρίφτη
- μαιντανος 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
- άνηθος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- ντοματα 2 ψιλοκομμένες
- ρυζι 1/2 κιλό γλασέ
- ελαιολαδο 1 κούπα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
Για την γέμιση
- νερό λίγο
- λεμονι Χυμό από 1
- κορν φλαουρ 2-3 κουταλάκια του γλυκού
- κουρκουμας λίγο
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
Για το αυγολέμονο
Στην Ελλάδα πολύ συχνά φτιάχνουμε λαχανοντολμάδες και ντολμαδάκια για ορεκτικό στα γιορτινά μας τραπέζια. Έτσι στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μπορείτε να φτιάξετε πικάντικους, ιδιαίτερους και μοσχομυριστούς λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά.
Υπέροχοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο λοιπόν με κουρκουμά στην γέμιση και στο αυγολέμονο και χωρίς κιμά. Σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας και θα τους ανοίξει την όρεξη για την γιορτινή γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Μία εξαιρετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε και να την προτιμάτε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά:
Εκτέλεση για τους λαχανοντολμάδες αυγολέμονο με κουρκουμά
Αρχικά κόβουμε τα φύλλα και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα τριμμένη στον τρίφτη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το ρύζι γλασέ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε την γέμιση πολύ καλά και στην συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο και κόβουμε το κεντρικό νεύρο με ένα μαχαίρι, Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε.
Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στρώνουμε στην χύτρα τα χοντρά μέρη του λάχανου και από πάνω βάζουμε τους λαχανοντολμάδες μας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Προσθέτουμε επίσης ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο. Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 8-10 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
Σουρώνουμε με προσοχή το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες σε μία μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον κουρκουμά.
Χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο αυτού και προσθέτουμε στα αυγά το μείγμα με το λεμόνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό και γυρίζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει και να κοχλάσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr