Μια απίθανη καλοκαιρινή τάρτα με φρέσκα λαχανικά εποχής!
Υλικά
1 φύλλο ζύμης σφολιάτα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 καρότο, τριμμένο
150 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 αβγό
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
10 ντοματίνια, κομμένα στα 4
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκυθάκι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα). Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε και αυτά στο μπολ με το κρεμμύδι και το πράσο. Στο μπολ με τα σοταρισμένα λαχανικά ρίχνουμε το καρότο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αβγό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Απλώνουμε το φύλλο ζύμης σφολιάτα σε μια ταρτιέρα (κατά προτίμηση τετράγωνη), κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και απλώνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το μείγμα γάλακτος, αραδιάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από τον φούρνο, αφήνουμε να χλιάνει για περίπου 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή