Ενα πολύ νόστιμο ορεκτικο για το μπουφέ σας!
Για τις γαρίδες
500 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες – καθαρισμένες
2 αυγά
1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα κοκτέιλ
200 γραμμάρια μαγιονέζα
80 γραμμάρια κέτσαπ
Ένα σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
50 ml κρέμα γάλακτος
Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, χτυπάμε τα αυγά και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τις περνάμε από το αλεύρι , μετά από το μείγμα αυγού και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα κοκτέιλ
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ιδανική σάλτσα για γαρίδες, αστακούς και καραβίδες.
Συνοδέψτε τη σάλτσα με τις γαρίδες.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές