Με καταγωγή απ’ την Ισπανία η παέγια θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας ή την οικογένεια σας με τη μοναδική γεύση της! Ένα αρκετά εύκολο πιάτο με μύδια, γαρίδες, πιπεριές, πάπρικα, και κρόκο Κοζάνης που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς. Μια υπέροχη συνταγή με θαλασσινά που θα απογειώσει τη γεύση σας. Αυτό που εσείς έχετε να κάνετε είναι να εφοδιαστείτε με θαλασσινά, ρύζι και να ακολουθήσετε την συνταγή μας,το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζω τις γαρίδες και βάζω τα κεφάλια( κρατάω δυο τρία για ντεκόρ) και τις ουρές να βράσουν για λίγο, σε 4 κούπες νερό μαζί με το σαφραν. Σουρώνω και φυλάω τον ζωμό για αργότερα. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο σοτάρω ελαφρά τις γαρίδες και τα μύδια. Τα βάζω στην άκρη για αργότερα. Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρω με ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά πρόσθετω δυο κούπες κίτρινο ρύζι και το σοτάρω κι αυτό λίγο σβήνω με λίγο ούζο. Όταν εξατμιστεί το ούζο, ρίχνω το ζωμό από τις γαρίδες και το αφήνω να βράσει. Λίγα λεπτά πριν το τέλος αλατίζω, δοκιμάζοντας, ρίχνω πιπέρι λίγη πάπρικα και πρόσθετω τις γαρίδες και τα μύδια, να βράσουν για ένα με δυο λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.
Εγώ καθάρισα μια στρογγυλή κολοκύθα από τον κήπο μας (δεν είχε πολύ ψίχα).
Την πασάλειψα μέσα με λάδι και πάπρικα και την έψησα στους 200 βαθμούς για μίση ώρα περίπου.
Αφού ψήθηκε την γέμισα με την Παεγια.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες