Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για μια υπέροχη πίτα με μπέϊκον, τυρί τσένταρ και τραγανό φύλλο σφολιάτας. Τόσο απλή, τόσο εύκολη στη παρασκευή της, τόσο λαχταριστή και νόστιμη στη γεύση της.
Υλικά συνταγής
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. μπέικον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
230 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φύλλο ζύμης για τάρτες
αλάτι πιπέρι
λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 22 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα το φύλλο σφολιάτας. Κόβετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το τυρί τσένταρ, τα κυβάκια μπέϊκον, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από βάση σφολιάτας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το φύλλο και ροδοκοκκινίσει η γέμιση. Βγάζετε τη τυρόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ, κόβετε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία