Συνταγή για παραδοσιακές πεντανόστιμες σεφταλιές. Το απολυτό Κυπριακό πιάτο. Οι σεφταλιές είναι Κυπριακά μπιφτέκια με μπόλια και μαζί με τις κυπριακές πίτες κάνουν το απόλυτο πιτόγυρο!
Υλικά για σεφταλιές
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά αρνίσιο ή αλλιώς ένα κιλό κιμά χοίρινο!
2 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι
πιπέρι
2-3 σκέπες αρνίσιες
λίγη πάπρικα
Δείτε ακόμη Ζουμερά μπιφτέκια με σιμιγδάλι στο τηγάνι Καλύτερα από τα αγοραστά
Εκτέλεση για σεφταλιές
Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι.
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια.
Βγάζουμε τις σκέπες απο το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
Τυλίγουμε τις σεφταλιες μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις μεριές.
Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας από μια κουταλιά σε κάθε μερίδα