Παραδοσιακή συνταγή για φάβα Σαντορίνης. Δείτε πως να φτιάξετε με τα χεράκια σας σπιτική φάβα Σαντορίνης με λίγα υλικά και εύκολα! Η συνταγή είναι εγγυημένη και θα σας πετύχει ακόμη και αν δεν έχετε ξαναφτιάξει ποτέ σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση και δοκιμάστε την στο επόμενο τραπέζι σας!
Εκτέλεση για φάβα Σαντορίνης:
Βάζουμε τη φάβα σε νερό για 30′ και στραγγίζουμε. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι (με το μάτι) τσιγαρίζουμε να γίνει διαφανές το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το νερό και τη φάβα. Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστεί.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50′ με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά. Δεν κλείνουμε τελείως το καπάκι γιατί φουσκώνει.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι. Μέτα τη βάζουμε στο μούλτι να γίνει βελουτέ. Διακοσμούμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη αν έχουμε.
Karolina MegaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ