Λαχταριστες πατάτες στο ταψί ογκρατεν. Με πολύ παρμεζάνα από πανω, κρεμμύδι και σκόρδο γίνεται ένα απίστευτο ορεκτικό για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(για 4 μερίδες)
Πλένω και ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τις κόβω σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω το γάλα με το σκόρδο και το φέρνω σε βρασμό (με προσοχή γιατί φουσκώνει).
Χαμηλώνω την φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνω τις πατάτες και το αλατοπιπερο.
Σκεπάζω και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ρίχνω την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύω ευγενικά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Παίρνω ταψάκι πυρίμαχο 20X30 εκατοστά και στρώνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
Φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (φουρνάκι υγραερίου λίγο πάνω από την μέση).
Πασπαλίζω με την χοντροτριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζω για 10 λεπτά ακόμη.
Βγάζω το ταψάκι και σερβίρω μετά από 15 λεπτά…
Πηγή: stamarstavros.blogspot.comΕιδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη