Συνταγή για Πατατοκεφτέδες Άνδρου.Φέτος το Καλοκαίρι αν επισκεφθείτε την Άνδρο αξίζει να δοκιμάσετε τους πατατοκεφτέδες της. Μέχρι τότε όμως, θα σας δείξουμε πως να τους φτιάξετε με τα χεράκια σας με όλα τα μυστικά τους!
- πατατες 3 μεγάλες Άνδρου
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια ίσως και λίγο παραπάνω Άνδρου
- δυοσμος 1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκος
- μαντζουράνα 3 μεγάλα κλωνάρια φρέσκια
- αυγα 1
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια περίπου
Για το μαρινάρισμα
- ελαιολαδο Μπόλικο
Για το τηγάνισμα
Η Άνδρος φημίζεται για τους πατατοκεφτέδες της κι αν την επισκεφθείτε δεν πρέπει να τους παραλείψετε. Μέχρι τότε όμως, βρήκαμε το τέλειο, παραδοσιακό, καλοκαιρινό ορεκτικό για κάθε οικογενειακό ή γιορτινό τραπέζι.
Δείτε ακόμα Πατατοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο
Θα δούμε μαζί την συνταγή για τους πατατοκεφτέδες Άνδρου με όλα τα μυστικά τους. Είναι το τέλειο ορεκτικό για κρεατικά και μιας και το Καλοκαίρι μαζευόμαστε συχνά για ψήσιμο στην αυλή ή στην βεράντα, δεν πρέπει να λείπουν αυτοί οι πατατοκεφτέδες από το τραπέζι σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες Άνδρου:
Εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες Άνδρου
Αρχικά πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους, για να μην τραβήξουν υγρά. Πλένουμε τον δυόσμο και τη μαντζουράνα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κρατάμε τα φύλλα. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και την μαντζουράνα όσο γίνεται περισσότερο.
Αφού βράσουν οι πατάτες, αφαιρούμε την φλούδα όπως είναι ζεστές και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, φροντίζοντας να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες. Προσθέτουμε διαδοχικά το τριμμένο κεφαλοτύρι, το πιπέρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Σε μία λαμαρίνα απλώνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με 1 κουταλάκι του γλυκού χωρίζουμε το μείγμα με τις πατάτες σε μερίδες.
Δείτε ακόμα Με 1 πατάτα και 1 τόνο θα φτιάξετε αφράτους πατατοκεφτέδες
Πλάθουμε απαλά σε μπαλάκια, σε μέγεθος μπουκιάς. Σε μία φριτέζα προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Θέλουμε το ελαιόλαδο να καλύψει τα 2/3 του σκεύους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο όσο πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες. Αλευρώνουμε πολύ καλά τους πατατοκεφτέδες και τους βάζουμε στο τηγάνι πριν προλάβουν να τραβήξουν την υγρασία.
Οι πατατοκεφτέδες στην αρχή θα πιάσουν πάτο και σιγά σιγά θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν τα λάδια, το ένα δίπλα στο άλλο και όχι τον έναν πάνω από τον άλλον. Σερβίρουμε με κλωνάρια δυόσμου ή μαντζουράνας ή αρμπαρόριζας.
Tips για τους πατατοκεφτέδες Άνδρου
Το κεφαλοτύρι και οι πατάτες δεν είναι αναγκαστικό να είναι Άνδρου. Αλάτι, μπορεί να μην χρειαστεί, αφού θα βάλουμε και κεφαλοτύρι. Γίνονται και στον φούρνο.
Η συνταγή είναι της σελίδας MetoMati
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr