Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Πένες με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα, καλαμπόκι πασπαλισμένο με τυρί γραβιέρα. Ένα πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
400 γρ. πένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια
130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό και τις στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.
Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , 16,5 εκ. χ 24 εκ.,βάζετε τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας λαχανικών, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε για 20-30 λ στο προθερμασμένο φούρνο και σερβίρετε.
.sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα