Πένες στο φούρνο, με λαστιχωτη πικάντικη κρέμα τυριών με μπέικον και 3 τυριά που λιώνουν στο στόμα. Εύκολη συνταγή για πένες σαν σουφλέ για το τραπέζι που θα λατρέψετε.
Υλικά συνταγής
Για τις πέννες:
1/2 κιλό ζυμαρικό πέννες
αλάτι
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ/τυριού:
30 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα ζεστό
1 φλ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή χαλούμι ή ταλαγάνι) τριμμένη
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή κασέρι πικάντικο, τριμμένο
1 φλ. τσαγιού ροκφόρ (μπλέ τυρί ή γκοργκοντζόλα), θρυμματισμένα
λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 φετες μπέικον ψιλοκομμένο
Δείτε ακόμη: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει Πατάτες φούρνου με λιωμένα τυριά
Εκτέλεση συνταγής
Για τις πέννες: Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη, διατηρώντας τες ζεστές.
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ/τυριών: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα για 2-3 λ ή μέχρι να καβουρδιστεί και πάρει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 3-4 λ ή μέχρι να “δέσει” και έχετε ένα λείο μείγμα χωρίς “κομπαλάκια”.
Δείτε ακόμη: Λαχταριστες πενες με Philadelphia
Προσθέτετε όλα τα τυριά και ανακατεύετε για 2-3 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα τυριά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι (μετά από δοκιμή), πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τις βρασμένες πέννες σε ένα μέτρια βαθύ πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε το μπεικον που εχετε ελαφρα τσιγαρίσει, τα 2/3 της σάλτσας μπεσαμέλ/τυριών και ανακατεύετε πολύ καλά να καλυφθούν όλες οι πέννες μέχρι κάτω μα τη σάλτσα τυριών.
Για το ψήσιμο: Τις σκεπάζετε από πάνω απλώνοντας το υπόλοιπο 1/3 της ποσότητας σάλτσας τυριών και τις ψήνετε στο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι η επιφάνειά του πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Το σερβίρετε ζεστό ΄σε μπουφές ή σαν συνοδευτικό ή σαν κυρίως πιάτο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Ενάς άγνωστος άντρας από το παρελθόν παρακολουθεί τον Βαρώτσο
- Grand Hotel : Ο Παλιός εφιάλτης ξυπνά για την Κυβέλη
- Εύκολοι τρόποι να καθαρίσεις τα παλιά Χριστουγεννιάτικα κεριά και πως να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο
- Άγιος Έρωτας: Θέλω να σε παντρευτώ αλλά δε σ’ αγαπώ- Τον πληγώνει βαθιά με τις κουβέντες της
- Δημήτρης Αλεξάνδρου : «Χρησιμοποιούν τα πάντα και τους πάντες – Είπαν ότι έχει σκοτώσει ένα παιδάκι»