Πεντανόστιμα ρεβίθια με λαχανικά στο φούρνο που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα όσπρια. Οι περισσότεροι φτιάχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα ή σούπα αυτή η συνταγή όμως είναι μια εναλλακτική λύση για να τα μαγειρέψουμε. Ο συνδυασμός τους με τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα κρεμμύδια και την μελωμένη σάλτσα ντομάτας συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο, νηστίσιμο και υγιεινό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
- ρεβύθια 350γρ
- πιπεριά 3 χρωματιστές
- κρεμμυδι 3 μέτρια
- κολοκυθάκια 1 μεγάλο
- ντοματα 2 μέτριες
- σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα με ολόκληρο ντοματάκι
- αλατι
- πιπέρι
- ελαιολαδο
- μείγμα μπαχαρικών 1 κσ vegetta
Υλικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς στο νερό ! Την επόμενη αλλάζουμε το νερό τα πλένουμε καλά! Τα βάζουμε να βράσουν καλά μόλις βράσουν (όχι να λιώσουν) τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε το ντοματακι, το λάδι και ψήνουμε περίπου 40′ λεπτά σε μέτριο φούρνο. Μόλις γίνουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα Ρεβίθια μέσα στο ταψί με τα λαχανικά με πολύ λίγο ζουμί περίπου μισό ποτήρι ανακατεύουμε και ψήνουμε για μισή ώρα. Σας υπόσχομαι είναι πολύ μα πάρα πολύ νόστιμα.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!
Η συνταγή είναι της Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο γνωστός 16χρονος ηθοποιός
- Αναστάσης Ροϊλός : Ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και οφείλουμε να πούμε πως είναι ακόμη πιο γοητευτικός με γυαλιά οράσεως
- Grand Hotel : Εγώ το έκανα – Η Αλίκη παίρνει πάνω της τη δολοφονία
- Διάφανη Αγάπη : Όσα θα δούμε στον Β’ Κύκλο- ο κίνδυνος παραμονεύει μέσα στην ίδια του την οικογένεια
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω εγκαταλείπει τη Μάνη