Υλικά (για 3 κιλά περίπου)
1 κιλό γάλα
10 αυγά
1 σακουλάκι σιμιγδάλι 500 γρ. ψιλό
Αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σκληρή (περίπου 3-4 κιλά)
Λίγο αλάτι
Δείτε ακόμα: Τι να μαγειρέψω σήμερα: Νόστιμες και υγιεινές προτάσεις για όλη την οικογένεια!
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία σκληρή ζύμη, και την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Δείτε ακόμα :Μακαρόνια Bolognese με κιμά κοτόπουλου: μια υπέροχη συνταγή για τα παιδάκια μας!
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα, όπως στη χωριάτικη πίτα, τα οποία τοποθετούμε πάνω σε ένα σεντόνι μέχρι να στεγνώσουν ελαφρά, χωρίς όμως να ξεραθούν.
Δείτε ακόμα; Βασίλης Καλλίδης: Μακαρόνια φούρνου σπέσιαλ με σάλτσα καρμπονάρα και κιμά!
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε λωρίδες, στενότερες του δαχτύλου, και κατόπιν σε μικρά κομματάκια, σε ότι μέγεθος θέλουμε. Απλώνουμε τις χυλοπίτες πάνω σε σεντόνι για 6 μέρες να ξεραθούν.