Close
Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!!

Αυτό το καλοκαιρινο τουρλου κατσαρολας θα σας ξετρελάνει.Τέτοια νοστιμιά δεν περιγράφεται με λόγια κι ας είναι ένα απλό πιάτο με διάφορα λαχανικά !

Υλικά μερίδες 4
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες χοντρές
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένο κυβάκια
4 πατάτες κομμένες μικρές κυδωνάτες
3 ώριμες ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια ή ζουληγμένες με το χέρι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια καρέ
αλάτι πιπέρι λίγο κουρκουμά λίγη ζάχαρη
Από 5 κλωνιά μαιντανό -άνηθο -δυόσμο ψιλοκομμένα
Εγώ έβαλα κι έναν κύβο βιολογικό knor
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και όλα τα κομμένα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες .
Τα γιαχνίζουμε περίπου 10 λεπτά γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε τις ντομάτες το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη και τον κουρκουμά ..ανακατεύουμε.

 

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.

Το κοιτάμε που και που μήπως χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά λίγο ακόμα νεράκι -αν ναι προσθέτουμε λίγο .
Πρέπει να το δούμε να έχει μία δεμένη πεντανόστιμη σάλτσα και να έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά.
Είναι πεντανόστιμο φαγητό .

Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!! Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!!

Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!! Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!!

Επειδή δεν είχα ψωμάκι έφτιαξα συγχρόνως στα τσάκα τσάκα το γνωστό μου ψωμί που αρέσει σε όλους .

Πεντανόστιμο Τουρλού καλοκαιρινό κατσαρόλας (και συνταγή για ψωμί)!!!!

Διέλυσα 1 φακελάκι μαγιά ξερή σε 1 ποτήρι του νερού νερό χλιαρό ανακατεύοντας πολύ καλά .
Το άφησα 5 λεπτά .
Το έριξα σε λεκανάκι προσθέτοντας άλλο μισό ποτήρι νερό από την βρύση.’
Αρχίζω και ρίχνω το πρώτο αλεύρι λίγο λίγο προσθέτοντας 1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Ζυμώνω και προσθέτω σιγά σιγά αλεύρι και σταματώ μόλις γίνει ζυμαράκι.
Λαδώνω ένα ταψί δεν μας νοιάζει το μέγεθος και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι δίνοντάς του το σχήμα που θέλουμε .

Το χαράσσω το αλείφω με λίγο λάδι με την παλάμη μου το ραντίζω με λίγο νερό βρέχοντας το χέρι μου στην βρύση και το πασπαλίζω με λίγο σουσάμι -αν δεν έχω δεν βάζω -απλά το λαδώνω από πάνω .
Το αφήνω για 10 λεπτάκια στον ήδη λίγο προθερμασμένο φούρνο .
Αμέσως μετά το ψήνω κανονικά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
Είναι γρήγορο νόστιμο και χωρίς πολύ χοντρή ψίχα .

 

Πηγή: mageirikhkaisuntages