Αντίθεση καυτερού και δροσερού σε ένα ιδιαίτερο σουβλάκι!
Υλικά
- κοτόπουλο – 1 στήθος, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- αγγούρι – 1, μεσαίου μεγέθους
- λεμόνι – 1
- γιαούρτι – 200ml
- τσίλι – μείγμα σε σκόνη (ή μπούκοβο)
- πάπρικα – κατά βούληση
- αλάτι – κατά βούληση
- πιπέρι – φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- πίτα – 2, για σουβλάκια
- μαϊντανός – φύλλα (ή κόλιανδρος)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μία πλάκα ψησίματος σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία και την αλείφουμε με λίγο λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με μία γενναία ποσότητα πάπρικα και τσίλι και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην πλάκα και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά από την κάθε μεριά. Θα είναι έτοιμο πολύ γρήγορα, καθώς το έχουμε κόψει λεπτό. Μόλις μαγειρευτεί, το αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κυβάκια.
Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Το κόβουμε σε κύβους και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε από πάνω το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και στύβουμε το χυμό από την 1 κούπα στο μπολ. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην πίτα, ραντίζουμε με τη σος γιαουρτιού και πασπαλίζουμε από πάνω με τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους