Close

Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι

Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα από εδώ) για αρχάριους για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο. Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα σερβιρισμένο με σπαγγέτι.

Υλικά συνταγής
1 κ.γ. αλάτι
½-1 κοφτό κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
1 ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
4 στήθη κοτόπουλου 250 γρ. περίπου το ένα
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
μακαρόνια σπαγγέτι για συνοδευτικό

 

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλάτι, το τσίλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν. (Αυξομειώστε τη ποσότητα του αλατιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας). Πασπαλίζετε με το μείγμα τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε πλατιά ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές για 8 λ περίπου. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ψιλοκιμμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5-7 λ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνετε, προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ανακατεύετε και το σερβίρετε σε πιάτα. Προσθέτετε από πάνω το πικάντικο κοτόπουλο με τη σάλτσα του και σερβίρετε πασπαλίζοντάς το, προαιρετικά, με λίγο τριμμένο τυρί προτίμησής σας.

Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι

Πηγή: sintayes.gr