Πιπεράτο ψαρονέφρι με κονιάκ! Ένα πεντανόστιμο φιλέτο ψαρονέφρι με πιπέρια, τυρί κρέμα και νοστιμότατο πουρέ για να το συνοδεύσετε! Με κονιάκ θα σβήσουμε το σημερινό μας πιπεράτο ψαρονέφρι!
Είναι μία εκπληκτική συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας αφού είναι εύκολη, μυρωδάτη και φυσικά πεντανόστιμη! Ένα τρυφερό φιλέτο ψαρόνεφρι με ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κάνει τις μέρες μας στην καραντίνα πολύ ρομαντικές και ενδιαφέρουσες.
Δείτε ακόμα Ψαρονέφρι στη λαδόκολλα γεμιστό με τυρί μπέικον και μανιτάρια
Μπορεί να μην βγαίνουμε αλλά αν μένουμε με το άλλο μας μισό σπίτι δεν πρέπει να παραμελούμε την σχέση μας. Ο ερ@τας περνάει από το στομάχι και αυτό το πιπεράτο ψαρονέφρι θα…ανάψει τα αίματα. Διαβάστε παρακάτω για την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και το χτυπάμε. Ρίχνουμε το αλάτι και το θυμάρι. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σε καυτό τηγάνι τηγανίζουμε από δύο λεπτά την κάθε πλευρά τα φιλέτα μας. Σβήνουμε κονιάκ και βάζουμε τα φιλέτα στο πιάτο ή σε ένα σκεύος.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό κρέατος και την κρέμα γάλακτος μαζί με τις δύο κουταλιές της σούπας και τα διάφορα πιπέρια. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει και την ρίχνουμε στα φιλέτα.
Εκτέλεση για τον πουρέ
Για τον πουρέ ξεφλουδίζουμε τις δύο πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε το φιλέτο με το πουρέ.
Tips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα χοιρινά με μοσχαρίσια φιλέτα. Για πουρέ μπορούμε να βάλουμε κίτρινο ρύζι. Τα υλικά αντιστοιχούν σε δύο μερίδες για δύο άτομα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Gogo Samiou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Σας άρεσε η συνταγή μας ;Μη ξεχάσετε να σχολιάσετε