Ονειρεμένο πρασάτο χοιρινό και κόκκινη σάλτσα. Φαγητό για μερακλήδες που πραγματικά είναι σκέτο λουκούμι! Υπέροχη χοιρινή σπάλα με κόκκινη σαλτσούλα, πελτέ ντομάτας, φύλλα δάφνης, διάφορα μυρωδικά και φυσικά τα αγαπημένα μας πράσα.
- χοιρινο 2,5 κιλά σπάλα χωρίς κόκαλο σε μερίδες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- πράσο 8 μεγάλα τρυφερά
- κουρκουμας 1 κ.γ
- δάφνη 1 φύλλο
- κρασι 1/2 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- σάλτσα ντομάτας 1 βαζάκι σπιτική ή (ένα pumaro και 2 μεγάλες τριμμένες ντομάτες)
- πελτές ντομάτας 1 κ.γ
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Είναι ένα ονειρεμένο φαγητό γεμάτο μυρωδιές και γεύσεις. Μπορείτε να το απολαύσετε σίγουρα με το κρασάκι σας γι’ αυτό και είναι για μερακλήδες! Μία υπέροχη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι. Μπορείτε να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας σαν μεζέ με το κρασί τους και όχι μόνο!
Δείτε ακόμα Φρικασέ χοιρινό με σπανάκι, μαρούλι και πράσο
Μπορείτε να το απολαύσετε ένα μεσημέρι Κυριακής. Η κόκκινη σάλτσα έρχεται και απογειώνει το πιάτο. Επειδή το φαγητό σιγοβράζει στην κατσαρόλα το κρέας έρχεται και γίνεται τόσο τρυφερό που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή καθαρίζουμε, πλένουμε και τεμαχίζουμε τα πράσα σε μικρότερα κομμάτια. Τα αφήνουμε να σουρώσουν και να στραγγίξουν. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μας μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού προσθέσουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας κλπ, ανακατεύουμε λίγο το φαγητό για να πάνε τα αρώματα παντού. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και το αφήνουμε για λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την σπιτική σάλτσα ντομάτας και νερό μέχρι ίσα να σκεπάσουμε το φαγητό μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1,5 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και γλασάρουμε τα πράσα μας. Τα αφήνουμε στην άκρη μόλις είναι έτοιμα. Αφού έχουμε σιγοβράσει το φαγητό μας για 1,5 ώρα και έχρι αρχίσει το κρέας να τσιμπιέται με το πιρούνι, προσθέτουμε τα πράσα.
Σιγοβράζουμε για άλλη μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να δέσει η σάλτσα μας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα