Εξαιρετικός συνδυασμός μαυροδάφνης, κρέμας γάλακτος, μανιταριών πλευρώτους και χοιρινού. Συνοδεύστε με ρύζι ή αν είστε πολύ ορεξάτοι με ένα ωραίο ζυμαρικό όπως οι παπαρδέλες!!!
το κρασί πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαυροδάφνη και τα μανιτάρια πλευρώτους!
Υλικά
1 Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
1/2 κιλό Μανιτάρια Πλευρώτους
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
2 μέτρια Κρεμμύδια
2 Καρότα σε φέτες
1 πράσινη Πιπεριά
1 κόκκινη Πιπεριά
250 ml Κρέμα Γάλακτος
1/2 κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
1 1/4 κούπα Μαυροδάφνη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
2. Προσθέτουμε το κρέας και ρίχνουμε το καγιέν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές
3. Σβήνουμε με 3/4 κούπας μαυροδάφνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
4. Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά και τοποθετούμε τα μανιτάρια στο τηγάνι δυναμώνοντας τη φωτιά. Τα πλευρώτους θα βγάλουν πολύ νερό και τα αφήνουμε πολύ ώρα μέχρι αυτό να εξατμιστεί
5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαυροδάφνη και χαμηλώνουμε τη φωτιά
6. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το κρέας με τα λαχανικά και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά
7. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίσουμε το βρασμό για άλλα 3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα