Η «πλούσια» σαλάτα είναι ό,τι πιο υπέροχο μπορούμε να ετοιμάσουμε!
Γεμάτες φρεσκάδα, γεύσεις και άκρως χορταστικές γιατί μπορούν να μας προσφέρουν ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για μεσημεριανό στο γραφείο ή για ένα ελαφρύ βραδινό!
Αν δεν έχετε δοκιμάσει το φοινόκιο ωμό, σας λέω απλά ότι είναι γευστικότατο αρκεί να είναι ολόφρεσκο και τρυφερό, επίσης το κρεμμύδι και το πορτοκάλι αποτελούν το τέλειο γευστικό «ζευγάρι» , και φυσικά το καλαμάρι έρχεται να ενώσει όλες αυτές τις αγαπημένες γεύσεις!
Υλικά
- 3 καλαμάρια ή 1 μεγάλο
- 1 ρίζα φοινόκιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό γλυκό
- 2 μέτρια πορτοκάλια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικη σάλτσα τομάτας hot sauce Heinz
- 1 μικρό λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Ανθό αλατιού
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε την πικάντικη σάλτσα τομάτας, τον χυμό του ενός πορτοκαλιού, τον χυμό του λεμονιού και ελαιόλαδο, περίπου 3 κουταλιές της σούπας.
- Προετοιμάζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε στην μέση, τα ανοίγουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
Περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ τα καλαμαράκια και το υπόλοιπο το κρατάμε στην άκρη. - Κόβουμε το φοινόκιο, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Φιλετάρουμε το 1 πορτοκάλι και κόβουμε την κάθε φέτα σε 4 κομμάτια. - Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα καλαμαράκια.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
Περισσότερες νηστίσιμες συνταγές θα βρείτε εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές