σαρδελίτσα αχνιστή στο τηγάνι με κρασί μουστάρδα και λεμόνι 🍋 Και πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο και ελαφρύ 😋
Υλικά
600 γραμμάρια σαρδέλες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες… τις αραδιαζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και το αλατοπίπερο… Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί…
Στη συνέχεια διαλύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι τη μουστάρδα και το ξύσμα και τα περιχύνουμε… Κουνάμε λίγο το τηγάνι θα πάει παντού για 1-2 λεπτά και κλείνουμε τη θερμοκρασία… Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό….✓
Το ψήσιμο στο σύνολο του διαρκεί 7 λεπτά..!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές